Despre noi

In anul 1936 in Sinersig s-a stabilit fratele Nemeth Francisc impreuna cu sotia Nemeth Amalia care erau adventisti botezati in urma cu zece ani.

In anul 1947 se muta din Bicazul Ardelean fratele Bordea Nicolae care desi nu era inca botezat simpatiza cu aceasta religie si mergea la fratii Nemeth pentru a se ruga si canta spre slava Domnului.In anul 1952 incheie si el legamantul cu Dumnezeu pe data de 10 mai.

In anul 1950 se stabilesc la Sinersig familia fratelui Bordea Gheorghe impreuna cu copiii Alexandru,Octavian si Olga si familia Bordea Ion si cei cinci copii.Fratele Bordea Gheorghe impreuna cu sotia s-au botezat dupa incheierea razboiului in 1945 la biserica din Losont iar fratele Ion Bordea cu sotia Anghelina in anul 1950.

Timp de doi ani au mers impreuna la biserica din Lugoj,apoi in anul 1952, in vara,fratii Barbu Gavril ,Voaides Aurel , Petcaru Vasile,Popescu Floarea si fratii Bordea Gheorghe,Ion si Nicolae, impreuna cu pastorul care era in aceea perioada( fratele Radulescu)iau hotararea sa infiinteze o grupa la Sinersig.Ei se intalnesc mai intai in casa fratelui Nicolae,apoi inchiriaza un local la Ciucure Elena.

In 1956 grupa se muta in casa sorei Petcaru Anghelina si tot in acest an primesc si autorizatie de functionare a comunitatii Sinersig.

In 1966 cand pastor era fratele Mocanu Gabriel biserica s-a mutat in localul existent astazi.O relatare interesanta in legatura cu achizitionarea localului bisericii din Sinersig este facuta de pastorul Mocanu:
,,Un fapt neobisnuit s-a petrecut la Sinersig atunci cand fratele Branzan Titu doneaza bisericii impreuna cu localul si propria casa,deoarece altfel nu se putea obtine act de proprietate al bisericii.Mult mai tarziu, dupa 1990,el isi recupereaza propria casa.

In anul 1984 comunitatea Sinersig are cei mai multi membrii – 57.Metoda de lucru a pastorilor erau cursurile biblice si folosirea evenimentelor publice cum ar fi decesul sau nunta, pentru evanghelizare.

Au slujit ca pastori de-a lungul anilor pana in prezent:

FAUR STEFAN
DEAC GLIGOR
BAN IOAN
MAUR TRAIAN
RUSU GHEORGHE
MOCANU GABRIEL
CRISAN DELIU
GHISOIU MIHAI
SOPONARIU IONEL
ENGELHARD ADAM (2002-2005)
CZERGEZAN ERIK (2006-2009)
DUMITRIU DANIEL (2009- )